flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту чоловіка, підозрюваного у вчиненні грабежу з території кладовища

16 вересня 2019, 16:57

13 вересня 2019 року слідчим суддею Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному громадянинові Є. у вчиненні грабежу.

         За версією слідства, 12 вересня 2019 року о 16.10 годині, раніше неодноразово судимий 40-річний чоловік, знаходячись неподалік кладовища «Бажанове» у місті Кривому Розі, примітив там будівлю сторожки, звідки вирішив здійснити крадіжку. Дочекавшись, коли охоронець покине сторожку, підозрюваний розбив скло та проник до приміщення, звідки викрав планшет марки «Lenovo». Коли підозрюваний залишав будівлю сторожки, він був помічений сторожем, який намагався його зупинити та вимагав повернути планшет.

         За вказаними подіями органом досудового розслідування 40-річному чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні відкритого викрадення чужого майна, вчиненого повторно, поєднаного з проникненням у приміщення (частина 3 статті 186 Кримінального кодексу України).

В судовому засіданні прокурором доведено, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та вчиняти нові кримінальні правопорушення, що свідчить про неможливість застосування більш м’якого запобіжного заходу, аніж тримання під вартою.

        Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п’яти днів.

З повним текстом ухвали можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/7826/19, ухвала від 13 вересня 2019 року.

 

Прес-служба суду