flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок за наслідками трагічних подій, які стались на базі відпочинку «Авангард»

19 вересня 2019, 13:14

18 вересня 2019 року колегією Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу ухвалено вирок 39-річному чоловікові Ф. за фактом вчинення умисного вбивства та крадіжки (частина 1 статті 115, частина 1 статті 185 Кримінального кодексу України).

Так, в травні 2017 року на поверхні водойми біля бази відпочинку «Авангард» в с. Мар’яновка Криворізького району Дніпропетровської області було виявлено труп чоловіка з тілесними ушкодженнями. Загиблим виявився 19-річний юнак, який проходив стажування на базі відпочинку «Авангард» та про зникнення якого в листопаді 2016 року заявляла до поліції його родичка.

Розслідуванням установлено, що в листопаді 2016 року на території вищезгаданої бази відпочинку охоронець, яким працював обвинувачений Ф., та 19-річний стажер, будучі на підпитку, посварились через малозначний привід, а саме не змогли поділити між собою улов риби. Сварка закінчилась тим, що обвинувачений Ф. здійснив постріл з мисливської рушниці в ліве стегно юнака. Поранений хлопець викликав таксі поїхати до лікарні та вирішив забрати з собою виловлену ними рибу. Намагання потерпілого забрати улов риби викликало чергову сварку, яка закінчилась бійкою, під час якої обвинувачений Ф. схопив ножа та наніс смертельного удару в шию юнака.

Щоб уникнути відповідальності за злочин обвинувачений Ф. зв’язав ноги загиблого мотузкою та прив’язавши сітку з камінням втопив його тіло у водоймі.

Після цього повернувшись до господарської будівлі обвинувачений Ф. побачив залишений потерпілим мобільний телефон марки Lenovo, якій він вирішив залишити собі.

В судовому засіданні обвинувачений частково визнавав свою вину у зазначених злочинах, заперечуючи наявність умислу на позбавлення життя потерпілого. Однак, вина обвинуваченого у вчинених злочинах повністю була доведена прокурором під час судового розгляду.

Вироком колегії суддів обвинуваченому Ф. призначено остаточне покарання за злочини у виді 8 років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 177/1293/17.

 

Прес-служба суду