flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сусідка помстилася за відключення світла

08 жовтня 2019, 13:38

        Колегія Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу ухвалила вирок стосовно 25-річної криворіжанки, обвинуваченої в умисному вбивстві (частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України).

         Так, 12 вересня 2017 року в лісопосадці неподалік вагонного депо «станція Батуринська» в Довгинцівському районі м. Кривого Рогу було виявлено труп чоловіка з ознаками насильницької смерті. Загиблим виявився 29-річний чоловік, якого з 16 серпня 2017 року розшукувала мати. Висновком експерта було встановлено, що причиною смерті чоловіка стало розтрощення голови з численними переломами кісток черепу та нижньої щелепи.

         Судовим розглядом встановлено, що 16 серпня 2017 року між обвинуваченою та її сусідом, які проживали в будинку неподалік станції Батуринська, сталася побутова сварка. Сварились сусіди через відключення потерпілим електричного кабелю, який було самовільно підключено до квартири обвинуваченої.

Цього ж дня, ввечері вони випадково зустрілися в лісопосадці на стежці, що веде до магазину, неподалік вагонного депо «станція Батуринська». В ході розмови жінку не залишало відчуття образи до сусіда через їх конфлікт та вона вирішила його вбити. Присівши на каміння навпроти сусіда, жінка раптово схопила камінь та вдарила його по голові та не бажаючи припиняти задумане, нанесла потерпілому ще й ребром лопати близько 6 ударів по голові. Побачивши цю бійку, підбіг чоловік обвинуваченої, забрав з її рук лопату, однак було вже пізно – сусід був мертвий. Тоді вони разом скинули тіло сусіда у яму та присипали його землею.

В судовому засідання обвинувачена заперечувала свою причетність у вчиненому злочині, однак її вина була доведена сукупністю зібраних органами досудового слідства та дослідженими в суді доказами та показами свідків.

         Вироком колегії суддів обвинуваченій призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа №211/5139/17. Вирок суду від 03 жовтня 2019 року.

 

Прес-служба суду