flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Випадковий знайомий виявився розбійником

17 жовтня 2019, 15:31

Колегія суддів Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалила вирок 38-річному чоловікові за вчинення розбійного нападу (частина 3 статті 187 Кримінального кодексу України).

Як встановлено судом, в травні 2019 року на зупинці громадського транспорту «Кільце 44 кварталу» в м. Кривому Розі між двома чоловіками зав’язалася розмова. Одним з чоловіків виявися раніше неодноразово судимий громадянин, який дізнавшись, що його співрозмовник прямує до знайомої літньої жінки з метою повернути борг, вирішив втертися останньому у довіру та вчинити пограбування.

Так, чоловіки попрямували із зупинки разом, однак біля одного з будинків по вулиці Ватутіна, хлопець просив зачекати нового знайомого на подвір’ї, поки він поверне борг.

Обвинувачений не став довго чекати та знаючи поверх, де знаходилася квартира, попрямував туди. Почувши голос хлопця в одній із квартир, він через незачинені двері зайшов у середину та одним ударом збив хлопця з ніг, від чого останній втратив свідомість. Після чого обвинувачений взяв ніж зі столу та приставивши його до шиї літньої жінки, став вимагати у неї гроші. Коли жінка віддала йому гроші, він також зірвав з її шиї золотий ланцюжок з хрестиком та забрав золоті сережки.

Однак отриманого зловмиснику було замало та він вимагав у 60-річної потерпілої ще грошей, отримавши які, розпилив газовий балончик в обличчя жінки, вдарив її кулаком в живіт та покинув квартиру.

         В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненому злочині.

         Вироком суду обвинуваченому призначено 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.

  Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/5474/19. Вирок суду від 15 жовтня 2019 року.

 

 Прес-служба суду