flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного у вчиненні грабежу

29 жовтня 2019, 16:51

Чоловіка судом взято під вартою за вчинення грабежу поєднаного з насильством щодо молодої криворіжанки. 

За версією слідства, раніше неодноразово судимий 37-річний громадянин Г. на 5-му Зарічному примітив раніше незнайому дівчину, яка розмовляла по мобільному телефону. Нападник підбіг до дівчини вдаривши її тричі в обличчя, вихопив в неї сумку, шкіряний браслет та срібні сережки, що були на ній, а також заволодів її мобільним телефоном. З викраденим майном чоловік зник з місця скоєння злочину.

Наступного дня нападника було затримано працівниками поліції та останньому було повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину – грабежу, поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого (частина 2 статті 186 Кримінального кодексу України).

При обранні запобіжного заходу підозрюваному громадянину Г., слідчий суддя дійшов висновку, що саме тримання під вартою забезпечить необхідну його процесуальну поведінку, оскільки кримінальна справа відносно цього ж громадянина Г. за аналогічний злочин перебуває на розгляді у Могилів-Подільському міськрайонному суді Вінницької області.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду.

З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/9131/19, ухвала від 28 жовтня 2019 року.

 

Прес-служба суду