flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнська акція «Урок справедливості»

01 листопада 2019, 15:49

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу приєднався до Всеукраїнської акції «Урок справедливості».

         1 листопада 2019 року до суду завітали українські скаути міського осередку «Пласт-НСОУ». Зустрічали та проводили у суді заняття для скаутів суддя-спікер Михайло Володимирович та прес-секретар Оксана Юріївна.

         Суддя розповів дітям про символ судової влади – Феміду. Скаути дізналися, що є основним законом нашої держави, коли було прийнято першу українську Конституцію та декілька цікавих фактів про суди.

         Під час уроку діти переглянули пізнавальний мультфільм «Кінь проти Хом’яка». Діти спробували себе в ролі судді та намагалися вирішити спір, який виник між героями мультфільму. Скаути відповідали на запитання судді та не дивлячись на досить юний вік, вправно аргументували свої позиції. Переглянувши мультфільм, та жваво дискутуючи, діти дійшли до висновку, що суддям відведена важлива роль у суспільстві.

         По завершенню заходу, скаути отримали наліпки із зображенням героїв мультфільму, Диплом «справедливців» та цікаву книгу у подарунок.

 

Всеукраїнська акція «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

Прес-служба суду