flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддею повідомлено про втручання в правосуддя

29 листопада 2019, 11:41

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Борис О.Н. повідомила Вищу раду правосуддя та Генерального прокурора України про втручання в правосуддя.

У повідомленні поданому суддею зазначено, що під час розгляду клопотання про направлення підозрюваного до медичного закладу для проведення стаціонарної психолого-психіатричної експертизи, останній висловлювався у судовому засіданні постійною нецензурною лайкою. Підозрюваний, отримавши зауваження від судді про припинення таких висловлювань та будучі попередженим про можливість його видалення із зали суду в разі продовження такої поведінки, почав висловлювати на адресу судді погрози фізичної розправи.

За зверненням судді правоохоронними органами буде надано правову оцінку зазначеним діям підозрюваного, вчинених ним під час судового засідання.

Нагадуємо, що  за частиною третьою статті 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

 

Прес-служба суду.