flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для дев’ятикласників

21 грудня 2019, 13:32

       20 грудня 2019 року до Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу завітали учні 9-го класу Криворізької загальноосвітньої школи №46.

Школярі прийняли участь в комунікативному заході «Знайомство з судом першої інстанції. Судовий розгляд кримінальної справи. Запобігання вчинення правопорушень підлітками». Вказаний захід проводився за участі ювенального прокурора Криворізької місцевої прокуратури №2, адвоката Національної Асоціації Адвокатів України, начальника Сектору ювенальної пробації м. Кривий Ріг Філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області, представників Благодійної організації «Шанс».

На початку заходу юним відвідувачам було продемонстровано відеосюжет, з якого вони дізналися про завдання та діяльність суду першої інстанції. В подальшому діти переглянули декілька запропонованих їм відеороликів про різні життєві ситуації, які вони активно обговорювали та надавали оцінку діям героїв сюжетів.

Представник Благодійної організації «Шанс» розповів дев’ятикласникам про проблему насильства у сім’ї, його різновиди. За активної участі дітей, було визначено як слід поводитись у випадку домашнього насильства.

            Для школярів було змодельоване судове засідання за участі прокурора, адвоката, представника ювенальної пробації та судді. Діти відчули себе в ролі учасників судового процесу та активно приймали участь в обговоренні ситуацій продемонстрованих на відеосюжетах.

            Наостанок, школярам було продемонстровано короткометражний фільм про шкідливі наслідки вживання наркотичних речовин, коментар до якого надав представник ювенальної пробації. Окрім цього представник ювенальної пробації повідомив про невтішну статистику правопорушень серед неповнолітніх, причиною яких стають, також, і наркотики.

 

Прес-служба суду