flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Криворізькі пластуни прийняли участь в «Уроці справедливості» та передали Вифлеємський вогонь миру

23 грудня 2019, 16:24

        В Жовтневому районному суді міста Кривого Рогу продовжується Всеукраїнська акція «Урок справедливості».

         23 грудня 2019 року до суду завітали скаути міського осередку «Пласт-НСОУ».

         Цього разу юним гостям запропонували переглянути мультфільм «Слон проти жирафи» та вирішити суперечку, що виникла між героями. Кожен із дітей мав можливість відчути себе в ролі судді та виступити з власною аргументацією на підтримку обраного персонажу мультфільму. Маленькі справедливці виявилися дуже активними та завзято відстоювали свою думку.

         Враховуючи минулі побажання скаутів суддя-спікер суду розповів дітям про ознаки злочину. Діти з цікавістю сприймали інформацію та активно обговорювали ситуації, запропоновані у відеороликах. Також скаути засвоїли основні правила, які слід дотримуватися щоб не стати жертвою крадія.  

         На згадку про заняття скаути отримали наліпки із зображенням героїв мультфільму та Диплом «справедливців».

         Наприкінці зустрічі діти урочисто передали Вифлеємський вогонь миру колективу суду. В стінах Жовтневого районного суду, ця подія стала вже доброю традицією.

         Вифлеємський вогонь миру є міжнародною скаутською акцією до дня святкування Різдва Христового, що полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

 

Довідково: Всеукраїнська акція «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

Прес-служба суду