flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні 2-го класу приєднались до Всеукраїнської акції "Урок справедливості"

10 січня 2020, 14:52

         10 січня 2020 року до Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу завітали учні 2-го класу Криворізької загальноосвітньої школи №93.

         Зустрічали школярів суддя-спікер Зімін Михайло та прес-секретар Ванкевич Оксана.

         На початку  заходу учням розповіли про богиню правосуддя Феміду та її основні атрибути. Після чого дітям запропонували переглянути мультфільм «Кінь проти Хом’яка» в рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості» та допомогти героям мультфільму вирішити виниклу між ними суперечку. Школярі активно приймали участь у вирішенні спору, у кожного була можливість відчути себе в ролі судді та аргументувати свою позицію.

Наостанок, юні відвідувачі прийняли участь у пізнавальній вікторині, під час якої дізналися про кумедні закони, які існують у різних країнах світу.

На згадку про захід, школярі отримали наліпки із зображенням персонажів мультфільму, Диплом «справедливців» та цікаву книгу у подарунок.

 

Всеукраїнська акція «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

Прес-служба суду