flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному в отриманні хабара обрано запобіжний захід

11 січня 2020, 10:24

10 січня 2020 року слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою заступнику голови Широківської селищної об’єднаної територіальної громади.

Службову особу підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй  службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, службова особа вимагала та одержала хабар за оформлення права тимчасового користування земельною ділянкою для розміщення модуля автогазозаправного пункту.

За результатами розгляду клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про обрання до підозрюваного більш м’якого запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 2 місяці з використанням електронного засобу контролю.

Суд роз’яснює, що при вказаному запобіжному заході підозрюваній особі заборонено цілодобово залишати житло та цей обов’язок контролюється електронним засобом контролю, який закріплюється на тілі підозрюваного та дає змогу відслідковувати та фіксувати його місцезнаходження. Такий пристрій захищений від самостійного знімання, пошкодження або іншого втручання в його роботу з метою ухилення від контролю та сигналізує про спроби особи здійснити такі дії.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п’яти днів.

 

Прес-служба суду