flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні 5-го класу Криворізької гімназії №49 приєдналися до Всеукраїнської акції "Урок справедливості"

16 січня 2020, 14:18

         Сьогодні суддя-спікер та прес-секретар Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу завітали до Криворізької гімназії №49, де п’ятикласникам провели Урок справедливості.

         Так, школярам запропонували переглянути мультфільм «Кінь проти Хом’яка», знятий в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя». Діти спробували себе в ролі судді та намагалися вирішити спір, що виник між героями мультфільму. Кожний учень мав можливість висловитися та аргументувати свою позицію щодо вирішення суперечки.

         Друга частина заняття була присвячена темі булінгу. Суддя-спікер надав визначення поняттю булінга, розповів про основні його види та причини. А прес-секретар повідала дітям про гучні випадки булінгу та як його подолати.

Наприкінці заняття учням вручили наліпки із зображенням персонажів мультфільму, Диплом «справедливців» та цікаву книгу у подарунок.

 

Всеукраїнська акція «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

Прес-служба суду