flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання: 9 років позбавлення волі за вбивство жінки

25 березня 2020, 10:21

Колегія суддів Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу ухвалила вирок 32-річному чоловікові, колишньому учасникові АТО, обвинуваченому в умисному вбивстві жінки (частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що наприкінці жовтня 2019 року обвинувачений громадянин Г. перебував в гостях у своїх знайомих у Софіївському районі Дніпропетровської області. Там він разом із 34-річною господинею домоволодіння та її співмешканцем, теж колишнім учасником АТО, на протязі трьох днів вживали спиртні напої. Коли співмешканець поїхав за черговою порцією спиртних напоїв, між обвинуваченим Г. та господинею домоволодіння виникла сварка через відмову потерпілої надати останньому ключі від скутера. Обурившись такою відмовою, обвинувачений штовхнув потерпілу на підлогу та знявши з металевого гвіздка на одвірку кімнати шнурок накинув його на шию господині почавши її душити. Після того як потерпіла перестала подавати ознаки життя, обвинувачений викинув на вулиці шнурок, повернувшись до будинку перетягнув тіло вбитої жінки на диван, вдаючи, що остання відпочиває. Коли повернувся співмешканець вбитої жінки, обвинувачений останньому нічого не розповів про скоєне ним та вони разом продовжили вживати спиртні напої. Згодом вони підійшли до потерпілої намагаючись її розбудити, однак вона не виявляла ознак життя. Співмешканець пішов до сусідів за допомогою, а обвинувачений, натомість, пішов до себе додому.

        В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у скоєному вбивстві, просив суворо не карати.

Враховуючи обтяжуючу обставину – вчинення злочину особою, що перебуває у стані алкогольного сп’яніння, колегія суддів призначила обвинуваченому покарання у виді 9 років позбавлення волі.

У зв’язку із засудженням громадянина Г. до позбавлення волі, без нагляду залишились двоє його неповнолітніх дітей, оскільки їх мати померла на початку січня 2020 року. Подальшу долю дітей, за ухвалою суду, має вирішити служба у справах дітей Девладівської сільської об’єднаної територіальної громади Софіївського району Дніпропетровської області.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа №193/15/20. Вирок суду від 24 березня 2020 року.

 

 Прес-служба суду