flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вогнегасник як знаряддя вбивства

08 квітня 2020, 10:44

         6 квітня 2020 року колегія суддів Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу ухвалила вирок 27-річному громадянинові З., який  обвинувачувався у вчиненні умисного вбивства (частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України).

         Судовим розглядом встановлено, що у березні 2019 року на території смт. Широке Широківського району Дніпропетровської області в приміщенні лазні, між громадянином З., який працював там сторожем, та його знайомим виникла сварка на ґрунті побутового пияцтва. В ході конфлікту обвинувачений схопив металевий вогнегасник, яким наніс потерпілому декілька ударів по голові, в область лопатки та руки. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці. Висновком судово-медичної експертизи встановлено, що смерть потерпілого настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми.

         В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні умисного вбивства не визнав, однак його вина була доведена сукупністю наявних доказів, зібраних на стадії досудового слідства.

         Призначаючи покарання, колегія суддів врахувала як обтяжуючу обставину перебування обвинуваченого в стані алкогольного сп’яніння та визначила йому покарання у виді 11 років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа №197/668/19. Вирок суду від 6 квітня 2020 року.

 

Прес-служба суду