flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік понесе відповідальність за заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв

14 квітня 2020, 10:02

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 53-річному чоловікові, обвинуваченому в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу побоїв у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків (частина 2 статті 345 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що в кінці січня 2020 року наряд поліції прибувши за викликом про вчинення домашнього насильства зазнав опору з боку кривдника. Так, чоловік спочатку висловлювався нецензурною лайкою в бік поліцейських, та його було попереджено про застосування щодо нього заходів адміністративного характеру. Не реагуючи на попередження, обвинувачений продовжував висловлюватися нецензурною лайкою та двічі вдарив ногою у живіт працівника поліції, намагаючись виштовхати його з квартири. В подальшому поліцейськими до зловмисника були застосовані заходи фізичного впливу та його було доставлено до відділення поліції для складання відповідних матеріалів.

Враховуючи визнання вини та щире каяття обвинуваченого, а також обтяжуючу обставину як перебування його в стані алкогольного сп’яніння, суд призначив чоловікові покарання у виді 1 року позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/1357/20. Вирок суду від 18 березня 2020 року.

 

Прес-служба суду