flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сімнадцять років позбавлення волі: судом присяжних засуджено чоловіка за замах на умисне вбивство та розбій

25 травня 2020, 13:49

Судом присяжних ухвалено вирок 30-річному криворіжцю за обвинуваченням у скоєнні розбійного нападу та замаху на умисне вбивство з корисливих мотивів (частина 4 статті 187, частина 2 статті 15 – пункт 6 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що в січні 2016 року в нічний час доби, на мкрн. 5-й Зарічний в м. Кривому Розі, обвинувачений побачив 22-річну дівчину. Чоловік підійшов ззаду до жертви, схопив її за тулуб та насильно усадив на асфальт. Утримуючи дівчину за шию, він дістав ніж, пригрозивши яким, вимагав віддати йому гроші. Потерпіла віддала нападнику наявні у неї 6 гривень. В цей час на мобільний телефон дівчини зателефонував її хлопець, вона взяла слухавку та швидко сказала, що її грабують. Вказані дії дівчини обурили зловмисника та він наніс потерпілій близько 14 ножових поранень у різні частини тіла, в результаті чого остання втратила свідомість. Зловмисник, вважаючи, що дівчина мертва, заволодів її сумкою з особистими речами, документами, мобільними телефонами та залишив місце скоєння злочину. Дівчина в подальшому була виявлена перехожими та доставлена до лікарні, де їй вчасно надали медичну допомогу.    

         Обвинувачений під час судового розгляду категорично заперечував свою причетність до скоєного, однак його вина була повністю доведена сукупністю зібраних органом досудового розслідування доказів по справі.

         Враховуючи, що обвинувачений скоїв злочини в період умовно-дострокового звільнення від відбування покарання за вироком Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу від 22 листопада 2010 року, суд присяжних призначив йому остаточне покарання за сукупністю вироків у виді 17 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна.

Також, було задоволено в повному обсязі цивільний позов потерпілої зі стягнення з обвинуваченого понад 15 тисяч гривень матеріальної та 20 тисяч гривень моральної шкоди.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/2291/16. Вирок суду від 22 травня 2020 року.

 

 Прес-служба суду