flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок 17-річному студенту за завдання тілесних ушкоджень неповнолітньому

10 червня 2020, 14:38

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок 17-річному студенту, обвинуваченому у заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження (частина 1 статті 122 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що в жовтні 2019 року біля торгівельного комплексу «Терра» на мкрн. 5-й Зарічний в м. Кривому Розі, обвинувачений зустрів однокурсників з навчального закладу. Підходячи до них, обвинувачений почув, як малознайомий 15-річний хлопець висловився нецензурно в його адресу. Обурившись через таке висловлювання, обвинувачений вдарив потерпілого кулаком в обличчя, чим спричинив останньому тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

В судовому засіданні обвинувачений визнав вину у повному обсязі та просив суворо його не карати.

Потерпілий пробачив обвинуваченого, а його представник зазначила, що їм повністю відшкодована завдана моральна та матеріальна шкода.

Враховуючи, що обвинувачений є неповнолітнім, суд визнав його винним у заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження та звільнив від покарання, застосувавши до нього примусові заходи виховного характеру у виді застереження та передачі під нагляд матері до досягнення повноліття.

Роз’яснюємо, що застереження полягає в роз'ясненні судом неповнолітньому наслідків його дій, оголошенні осуду за ці дії та попередженні про суворіші наслідки в разі продовження протиправної поведінки чи вчинення нового злочину.

Передача неповнолітнього під нагляд батьків полягає у покладенні на неповнолітнього обов'язку зазнати посиленого виховного впливу та контролю за його поведінкою з боку його батьків.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/815/20. Вирок суду від 1 червня 2020 року.

 

 Прес-служба суду