flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі: ухвалено вирок у справі «Криворізького маніяка»

03 серпня 2020, 17:27

Колегія суддів Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу ухвалила вирок обвинуваченому в серії нападів, пов’язаних із сексуальним насиллям. 37 річного чоловіка визнано винним у вчиненні злочинів  за наступними статтями Кримінального кодексу України: 115 «Умисне вбивство», ч. 2 ст. 15 – ст. 152 «Закінчений замах на зґвалтування», ст. 152 «Зґвалтування», ст. 153 «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом», ст. 187 «Розбій».

Як встановлено судовим розглядом, в період з 14 травня по 17 червня 2018 року обвинувачений здійснив у місті Кривому Розі шість нападів сексуального характеру на жінок віком від 17 до 37 років. Чоловік здійснював придушення своїх жертв, вчиняв над ними сексуальне насилля та в подальшому викрадав їх особисті речі. Під час таких нападів чоловік також позбавив життя двох містянок, одна з яких – 17-річна студентка.  

Під час судового розгляду обвинувачений заперечував свою причетність до скоєння інкримінованих йому злочинів вказуючи, що злочини були скоєні іншим, малознайомим йому чоловіком.  

Висловлюючись про призначення покарання прокурор та потерпілі просили суд обрати обвинуваченому найсуворіше покарання у виді довічного позбавлення волі.

Враховуючи всі обставини вчинених злочинів, особу обвинуваченого та з огляду на позицію прокурора та потерпілих, колегія суддів призначила чоловікові покарання у виді довічного позбавлення волі.

 

Примітка: Довічне позбавлення волі – один із видів кримінального покарання, є найвищою мірою покарання в Україні. Призначається лише у виняткових випадках за вчинення особливо тяжких злочинів.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Вирок суду від 3 серпня 2020 року.

 

 

Прес-служба суду